Bilgilendirici – Yorumlar, Fiyatlar, Teknik Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Bebek Odası Dekorasyonu Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebek Odası Dekorasyonu Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

bilgilendirici bilgilendirici -
23 0

Güvenli bebek odası dekore etmek istiyorsanız bir çok detaya girerek hazırladığımız bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ediyoruz..!

Birçok tehlike açık değildir ve bunları görmeniz oldukça zordur. Hiçbir şeyi gözden kaçırmadığınızdan emin olmak için okumaya devam edin..

Hayalinizdeki bebek odasını tasarlamak, sadece şirin bir tema seçmek ve boya renkleri üzerinde dolaşmak değildir. Tüm bu eğlenceli şeyleri yakalamak kolaydır, ancak bebek odanızın bebeğiniz için güvenli bir yer olduğundan emin olmak için zaman harcamalısınız. Evdeki kazalar sebebiyle, her yıl –Safe Kids Worldwide‘a göre- 4 yaşın altında yaklaşık 2 milyon çocuk acil servise gönderiliyor. Bu nedenle, bebeğiniz yeni odasına girmeden önce bebek odanızdaki potansiyel sorunlu noktaları incelemek için size sıralayacağımız ipuçlarını kullanın.

İLK MADDEMİZ GÜVENLİ BEŞİK SEÇİMİ

Beşik çıtaları, yaklaşık bir soda kutusu genişliğinden daha fazla olmamalıdır; böylece bebeğiniz başını çıtaların arasına sıkıştıramaz. Beşikte dekoratif yazılar ya da bebeğinizin kıyafetini yanlışlıkla geçirip takabileceği ve boğulmaya veya ciddi yaralanmalara neden olabilecek herhangi bir dekoratif düğme veya diğer cisimler olmamalıdırlar.

Vidaları, cıvataları ve şilte desteklerini gevşek veya kırık olmadığından emin olmak için kontrol edin (ve düzenli olarak tekrar kontrol edin).

DİKKATLİ OLUN

Beşik, oyun parkı ve diğer alçak boylu mobilyaları pencereden uzak tutacak şekilde düzenleyin. Eğer mobilyalarınız pencereye çok yakınlarsa bebeğiniz pencereye ulaşabilir – pencereniz kordonluysa büyük bir boğulma-sıkışma tehlikesi ya da olası düşme tehlikesi yaşayabilir. Pencerenize korkuluk taktırmak da göz önüne almanız gereken tehlike önleyici etkenlerden bir tanesi.

OYUNCAKLARI AKILLICA SAKLAYIN

Oyuncakları kutularda saklayın. Bu noktada kutu seçiminiz önemli; ağır ve bebeğinizin üstüne düşünce ona zarar verecek kutulardan uzak durmalısınız. Ayrıca kullandığınız kapağı bebeğiniz ulaştığında açamamalı. Bebeğiniz oyuncaklara sizin kontrolünüzde ulaşabilmelidir.

PRİZ ÇIKIŞLARINI GÖZ ARDI ETMEYİN

Prizlerinize fiş/priz koruyucu takın. Belirli bir süreden sonra bebeğiniz yürümeye başlayacak ve bu tarz koruyucuları da yuvalarından çekip çıkartabileceğinden, daha kaliteli ve amacına uygun koruyucu satın almanızı tavsiye ediyoruz. Bazı modeller, yetişkinlerin yuvaya girmek için iki elini kullanmalarını gerektirir; bu nedenle çocuklar için onları çıkarmak zorlaşmaktadır. Ayrıca elektrik kablolarını küçüklerin ulaşamayacağı bir yerde tutun.

KAPI DEYİP GEÇMEYİN

Duvara menteşeli (standart) kapıları tercih etmelisiniz.  Asla akordeon kapılı, V şeklinde veya elmas şeklinde açıklıkları olan kapıları kullanmamalısınız. Görüntü olarak farklı şeyleri arayan ve kullanmaya çalışan biriyseniz bile buna dikkat etmelisiniz. Aksi taktirde yürüme çağına gelen bebeğiniz açıklığa sıkışabilir.

MİNİMALİZMİ TERCİH EDİN

Bebeğinizin beşiğinde yalnızca iki şey olmalı: sağlam, sıkı oturan bir döşek ve bir döşek nevresimi. Dışarıdan bakıldığında her yeri kaplayan battaniyeler, pelüş oyuncaklar ve güzel minik yastıklar sevimli ve rahat görünüyor, ancak 1 yaşın altındaki çocuklar için boğulma tehlikesi var.

TEHLİKESİZ GÖRÜNEN TEHLİKELER

Bebek pudrasını, losyonu, alkol bazlı el jelini ve diğer malzemeleri bir çekmece veya bebeğinizin erişemeyeceği bir rafta saklayın. Bu materyaller sizin düşündüğünüzden daha tehlikelidirler – kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, 6 yaşın altındaki çocuklarda zehirlenmenin en yaygın biçimi olarak karşımıza çıkıyor.

DEKOR MANTIĞINI ÖĞRENİN

Aynalar veya ağır resim çerçeveleri düşerek bebeğinizi ciddi şekilde yaralayabilir. Buna cep telefonları da dâhildir. 5 aylık bebeğiniz kendisini yukarı çekip size ait olan eşyaları almaya çalışacaktır ve bu da muhtemel tehlikelere davetiye çıkaracaktır. Bebek odası düzenlerken uzun teller, şeritler veya başka bir boğulma tehlikesi oluşturabilecek süslemelerden de kaçınmalısınız.

Güvenli Bebek Odası İçin Öneriler:

BOYA BADANA: Su bazlı boyalar, ideal olarak düşük seviyeli uçucu organik bileşikler içeren veya hiç içermeyen boyalar seçmelisiniz. Bebek odası boyanırken odayı iyi havalandırın. Boya badana işleriniz bittikten sonra herhangi bir zararlı buharı azaltmak için işiniz bittikten sonraki iki üç gün boyunca bebek odasını havalandırın. Renk olarak da genellikle mavi, pembe, yeşil ya da pudra gibi sakinleştirici renkleri tercih edin. Pastel tonlar bebek odası dekorasyonunda en ideal renklerdir.

MOBİLYA: Preslenmiş ahşap, sunta tahtası ve kontrplaktan kaçının. Burun ve boğaz tahrişine, solunum sıkıntısına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilecek formaldehit içerebilirler.

DUVAR KAĞIDI: Kâğıt bazlı veya doğal elyaf çeşidini seçmelisinz. Vinil, uçucu organik bileşikleri atabilir.

ZEMİN DÖŞEMESİ: Herhangi bir yeni halı bazı uçucu organik bileşikler üretecektir. Ancak şu bilinmelidir ki sentetik halılarda genellikle doğal elyaftan yapılanlardan daha fazla miktarda uçucu organik bileşik bulunur.

MOBİLYA DEVRİLMESİNİ ÖNLEYİCİ MALZEMELER

Ne kadar uzun veya ağır olduklarını düşünmeden mobilyalarınızı duvara sabitlemelisiniz. Sonuçta bunlar bebeğinizin üzerine devrilirse ölümcül olabilir. Bebek odası içinde bulunan bir mobilyanın üzerine televizyon gibi ağır bir şey koymak fazladan tehlike riski oluşturacaktır. Ayrıca bebek odası düzenlerken, bebeğinizin mobilyaları basamak olarak kullanamayacağı şekilde döşemelisiniz. Bu tedbir bebeğinizi düşmelere ve olası yaralanmalara karşı koruyacaktır.

Unutulmaması Gereken Güvenlik Tedbirleri

DUMAN ve KARBONMONOKSİT DETEKTÖRÜ:

Duman ve karbonmonoksit detektörünü evinizin her katına taktırmalısınız. Yangının yerinden bağımsız olarak evdeki her duman alarmını etkinleştiren birbirine bağlı bir sisteme geçmeyi düşünmek aileniz için alacağınız önemli bir karar olacaktır. Çocuklar ve bebekler karbonmonoksit zehirlenmesine karşı daha duyarlıdır; çünkü gaz, erişkinlere girdiklerinden daha hızlı kan dolaşımına girer ve beyindeki ve kalpteki oksijeni keser. Karbonmonoksit kokusuz ve renksiz olduğundan, detektör olmadan sızıntı olduğunu bilmek oldukça zordur.

KAÇIŞ MERDİVENİ:

İkinci kat veya daha yüksekte olan bebek odaları için bir kaçış merdiveni satın almalısınız. Pencerenin altına bir merdiveni kurulu şekilde bulundurursanız böylece acil bir durumda merdiven aramazsınız.

DUVAR TERMOMETRESİ:

Aşırı ısınmış bir odada uyumak, bebeğinizi ani bebek ölümü sendromu için daha fazla risk altına sokabilir. Bebek odası 18 ile 22.2 derece arasında tutulmalıdır.

KAPILARA PARMAK KORUYUCULARI TAKMAK

Bebekler ve çocuklar sürekli şekilde bir yerleri yakalamak, tutmak isterler. 4 yaş ve altındaki çocuklarda, parmak sıkışması problemlerinin büyük çoğunluğu çocuğun parmakları bir kapıyı yakalandığından gerçekleşir. Kapılara parmak koruyucuları takmalısınız. Ayrıca koruyucuları yeterince yüksek bir yere takın ki, böylece çocuğunuz onları yerinden koparmasın..

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir