Bilgilendirici – Yorumlar, Fiyatlar, Teknik Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Kredi ve Kredi Kartı Yapılandırma Nasıl olacak?

Kredi ve Kredi Kartı Yapılandırma Nasıl olacak?

bilgilendirici bilgilendirici -
37 0

Kredi Kartı Taksitlendirme Yapılandırma İşlemi Nasıl Yapılır? Her Banka yapıyor mu?

Kişisel ihtiyaçların zorunlu nedenler ile gelirlerin üzerinde bulunması halinde, genelde kredi kartlarına başvurulmaktadır. Ödemelerde bir kurtarıcı olarak görülen kredi kartları, sık sık kullanılan ve gittikçe artan borç yükü ile karşımıza çıkan ödeme gereçleridir. Zamanında ödenmeyen ya da kısa bir dönem asgarisi ödenerek idare edilen kredi kartları borçları, hız ile büyümekte ve neticesinde artan borçların altından kalkmakta güçlük çekilmektedir.

Böyle bir duruma düşen kart sahiplerinin borçlarını kapatabilmek maksadı ile başvurduğu çeşitli yöntemler bulunmak ile birlikte, kredi kartı taksitlendirme nasıl yapılır? Şeklindeki araştırmalar ön plana çıkmaktadır. Kredi kartı taksitlendirme işlemi mantık olarak, taksit borçlarının bir defada kapatılarak, eşit taksitler halinde ödenmesi anlamına gelmektedir.

Kredi Kartı Taksitlendirme Nedir?

Kredi kartı taksitlendirme, kartlarda bulunan borçların kişi ya da kuruluşlar tarafından bir defada kapatılması ve hemen ardından işlem yapılarak, eşit taksitler halinde geri ödenmesi anlamına gelmektedir. Bu hizmeti sunan kişi ya da kuruluşlar, kart borcu olanlara finansal açıdan destek sağlamaktadır. Sağlanan bu destekte hizmet sunan işletmeler, kendi ücretlerini işleme başlamadan önce kartın içerisinden tahsil etmektedir. Sistemin genel çalışma prensibi bu şekildedir.

Sıkça gündeme gelen kredi kartı taksitlendirme nasıl yapılır? Sorusunun kısa cevabı bu şekilde verilmektedir. Eğer sizlerde, kredi kartlarının borçlarını ödeme konusunda zorlanıyor, bankalardan tüketici kredisi alamıyor ya da çevrenizden kartın borcunu kapatacak kadar borç bulamıyor iseniz, bu hizmeti veren gerçek ya da tüzel kişiliklerden faydalanabilirsiniz.

Öncelik ile bu kişilere ulaşmanız ve anlaşma yapmanız gerekmektedir. Size sunulacak ilk şart, kredi kartınızın kullanıma açık olması gerektiğidir. Bankalar tarafından kullanıma kapatılan kartlara karşı yapılacak bir taksitlendirme işlemi bulunmamaktadır. Kartınız kullanıma açık ise ve içerisinde hizmet bedeli olarak alınacak bir miktar bulunuyor ise, ihtiyacınıza cevap verecek bir kişi ya da kuruluş ile anlaşmanız mümkündür.

Bu hizmeti sunanlar, kredi kartı taksitlendirme nasıl yapılır? Sorunuzun karşılığı olacaktır. Kart bilgileriniz, toplam borç tutarınız, kartın güvenlik numarası gibi tüm bilgiler sizden alınacak, kartınızın içinde bulunan bakiye çekilecek, tüm borcunuz bir seferde kapatılacak ve yapılan anlaşma çerçevesinde, eşit taksitler olacak şekilde alış veriş yapılarak geri ödemeniz talep edilecektir.

Bir çok tüketici kredi kartlarını kredilerini ödeyemez duruma gelmiştir, tıkanan kredi kartları ödenemeyen krediler borcu borçla kapama derken artık çoğu kişi kredi çekemez duruma düşmüş ve yasal takiplere ve ardında icra takiplerine muhatap olmuşlardır ve halen batak çukuruna her gün binlerce kişi düşmektedir.

Hükümet tarafından 2024 Eylül ayında yapılan düzenleme ile Kredi ve kredi kart borçlarına 72 aya kadar varan vadeler ile yeniden yapılandırma imkânı sunulmuş olup bir çok tüketici banka borçlarını ödenebilir şekilde taksitlendirme imkânına kavuşacaktır. Yapılan düzenleme ile banka borçları 6 yıla kadar yani 72 aya kadar vade ile borçlarını yeniden yapılandırma imkanına kavuşacaktır. Bu anlamda 2024 yılında yapılandırma yapan bankalar başlıklı yazımız sizlere faydalı olabilir.

Önce, Kredi kartı borç yapılandırma hakkında bilgi verelim, Kredi kartı borçlarını ödeyemeyen sürekli asgari tutarını ödeyen, kart borcu icraya düşen veya yasal takip sürecinde olan kart borçları yeniden yapılandırma kapsamında kişi isterse 72 aya kadar yapılandırma kapsamında borçlarını kapama imkânı bulacaktır. Yine kişi kart borcunu yapılandırmak için kartı hangi bankadan aldıysa ve şubesi hangisi ise oraya başvuracak ve kart borcunun yapılandırması talep edecektir. Banka ise bunu belirlenecek bir faiz oranı ile yeniden taksitlendirecek. Ancak kredi kartı yasal takipte veya icrada ise kullanım imkânı olmayacaktır yani kapatılacaktır.

Yine kredi kartı yapılandırma faizi en az 3,40 olacaktır örneğin 10 Bin TL kredi kartı borcunun 72 ay vade ile oluşacak toplam borç 36 Bin TL yi bulacağını belirtmek isteriz aylık 500 TL gibi taksit söz konusu olacaktır. Kısaca vade ne kadar kısa olursa o kadar tüketicinin lehine olacaktır.

Bireysel Kredi Yapılandırma ise yine aynı şartlar da olacaktır. Borçlu olduğunuz bankaya bizzat başvurmanız gerekecek banka kredinizi yani gecikmeye giren, icraya düşen kredinin yeniden yapılandırma kapsamında 72 ay vadeli yapılandırmaya tabi tutacaktır. Kredi yapılandırma faiz oranları yine 3,40 üstü bir faiz olacaktır ve yine 10 Bin TL kredi yapılandırması halinde 30-40 Bin gibi bir toplam maliyet olacaktır.

Son olarak gerek kredi kartı, gerekse kredilerde yapılandırma üst vade limiti 72 aydır ancak tüketici dilerse daha az vade de talep edebilir 12-24-36-48 ve 60 ay vade ile de yapılandırma yapabilir.

Yapılandırma işlemi bir kereye mahsus uygulanacak olup 72 ay şartları bir daha sunulmayacaktır o yüzden ödenebilir vadeleri seçerek bir daha riske girmemek gerekir ola ki yapılandırma borçlarınızı ödeyemez iseniz yasal takip ve ardından icra işlemi uygulanır ve uzun vade ile tekrar yapılandırma olanağınız da olmayacaktır.

Varlık yönetimine devredilen kredi kartı ve kredi borçlarında muhtemel bu kapsamda değerlendirilecek ve yapılandırma kapsamına girecektir. Onun ayrıntıları önümüzdeki günlerde çıkacak olup tüm yapılandırma işlemleri Ekim 2024 başlarında başlayacağını da belirtelim.

Kredi Kartı Borcunu Param Yok Ödeyemezsem ne Olur?

Günümüzün en pratik ve en hızlı ödeme aracı olarak görülen ve nakit taşıma ihtiyacına son veren kredi kartları, tüm bireyler tarafından kullanılan bir yöntem olarak ön plana çıkmaktadır. Harcama anı düşünüldüğünde geri ödenilmeyecek gibi bir davranış biçimi sergilenmekte ve gittikçe büyüyen borçların altından nasıl kalkılacağı hiç hesaba katılmamaktadır.

Kimi zaman amaçsızca, kimi zaman ise, mecburiyetten başvurulan bu yöntem karşısında harcanan miktarlar ödenmediği takdirde, ekonomik zorluklar ve büyüyen borçlar, içinden çıkılmaz hale gelmektedir. Olumsuz durumların üst üste gelmesi neticesinde zor duruma düşen bireyler, kredi kartı borcu ödenmez ise ne olur? Şeklinde araştırmalara girmektedir.

Kredi Kartı Borcu Ödenmediğinde Yaşanacak Olumsuzluklar

Eğer sizlerin de kredi kartı borcu var ise ve bu borçları ödeyemez duruma düşmüş iseniz, kredi kartı borcu ödenmez ise ne olur? Konusundaki paylaşımlarımızı sonuna kadar okumalısınız. Öncelik ile kredi kartı borcunun ödenmemesi, banka tarafından verilecek ihtarın tarafımıza ulaşması anlamına gelecektir. Banka, gönderdiği ihtar mektubunda, sizlere belirli bir tarih verecek ve bu tarihin son ödeme gününe kadar borcun tamamını kapatmanızı talep edecektir.

Aksi davranışta bulunmanız halinde, yasal yollara başvurulacağı gibi hükümlerde bu ihtar mektubunda yer alacaktır. İhtar mektubunu aldığınız halde banka ile irtibata geçmez ve borcunuzu yapılandırma yöntemine başvurmaz iseniz, yasal yaptırımlar ile karşılaşacaksınız demektir. Yasal yaptırımlara maruz kalmamak için, bu aşamada banka ile yeniden yapılandırma konusunda anlaşmanızı tavsiye ederiz. Eğer ödeme gücünüz yok ise ve ihtara rağmen ödeme yapmaz iseniz, sizlere bankanın avukatından icraya verileceğinize dahil yeni bir kağıt gelecek ve bu kağıtta mahkeme ve dosya masrafının da dahil edileceği belirtilecektir.

Burada da bankanın avukatını arayarak anlaşma ve kredi kartı borcu ödenmez ise ne olur? Sorusunu ortadan kaldırma şansınız vardır. Avukat ile de anlaşmaz ya da borcunuzu ödeyemez iseniz, sizlere son olarak ilgili icra dairesinden bir tebligat gelecektir. İcra avukatı ile de anlaşma şansınız vardır. Ancak onu da reddeder iseniz, ya maaşınıza haciz gelecek, ya var ise kefilinizin maaşına haciz gelecek ya da değerli varlıklarınıza veya oturmakta olduğunuz konuta haciz işlemi başlatılacaktır. Ayrıca, tüm kredi çekme işlemlerinden ve kredi kartı alma hakkından da mahrum olacaksınız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir