Bilgilendirici – Yorumlar, Fiyatlar, Teknik Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. saglik
  4. »
  5. NARIN FAYDALARI

NARIN FAYDALARI

bilgilendirici bilgilendirici -
16 0

B vitamini ve potasyum bakımından zengin olan nar, C vitamini açısından da son derece önemli bir besin kaynağıdır. 100 ml nar suyu insan vücudunun C vitamini gereksinimin yaklaşık yüzde 15 gibi önemli oranını karşılayabilmektedir.  Özellikle de zayıflama ürünlerinin vazgeçilmez maddesi olan nar özü şeker ve kalori içermediği için diyetler içinde yardımcı bir meyvedir.

Narın Faydaları nelerdir


*Narın kabuğunun ishale iyi geldiği söylenmektedir.
* Mideyi kuvvenledirme de etkilidir.
*Çarpıntılara iyi geldiği bilinmektedir.
* Pekliği gidermeye ve safra sökme için kullanılabilecek doğal bir meyvedir.
Narın faydalarının arasında yapılan son araştırmalarda kesin olmamakla birlikte şu alanlard a insan sağlığına faydaları olduğu düşünülmektedir.
* Özellikle nar suyunun virüs önleyici özelliğe sahip olmasından dolayı diş taşı temizleyici olarak kullanıldığı bilinir.
* Nar iplik yada yün boyama renk vermek için kullanılır.
*Nar üretiminde ülkemiz en çok üreten 3. Ülke sıralamasındadır. 1. ülke İrandır 2. İse Hindistan ülkesidir.

* Kadınlarda göğüs kanserini oluşturan hücrelerin türemesini engellemeye yardımcı olduğu araştırmalar sonucunda kesin olmasa da düşünülmektedir.
* Özellikle de erkeklerde oluşan prostat kanserini engelleme ya da engellemeyeği ile son zamanlarda araştırmalar sürmektedir.

Yukarıda sayılan özellikler narın faydaları ile genel bilgilerdir. Yukarıdaki bilgilerin hepsi sadece bilgi amaçlıdır.

NAR NEREDE YETİŞİR
Nar ülkemizde en çok ege ve güney doğu bölgelerinde yetişmektedir.  Denizli Irlıganlı bölgesinde yetişen nar ülkemizdeki en güzel nar veren topraklardır.  Irlıganlı narı dış ülkeler tarafından da en çok tercih edilen nardır.

Kuraklığa oldukça dayanıklı olan nar, Akdeniz tipi hem kış yada yazın yağmur alan bölgelerde daha iyi yetişmektedir. Daha yağışlı iklime sahip olan yerlerde yetişmemesinin sebebi ise mantarların oluşturduğu kök çürükleri olarak bilinmektedir. Ayrıca soğuğa -10 dereceye kadar dayanıklı bir yapıya sahiptir.

NARIN KULLANIMI
Bu meyvenin içerisimdeki tohumlar yenir. Kabuğu, yaprağı yada dalı tıbbi malzemelerde kullanılmaktadır.

YEMEK OLARAK KULLANIMI
Nar bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölünür. Daha sonra tanecikleri kabuk ve liflerinden ayrıştırılarak bir kab içerisine dökülür. Biraz zahmetli olan bu işlemi kolaylaştırmak için farklı yöntemler bulunmaktadır.
İlki nar ikiye bölündükten sonra bir tas yada kap yardımıyla arkasına vurularak narın tanelerini ayıklamak.
İkinci yöntem ise  nar tohumlarını bir su kabına koyarak beklemek. Bu işlemde beyaz lifler suyun üzerinde kalır. Taneleri ise su dibine düşerek ayrışır. Bir kaba tanelerini koyarak kaşık yardımıyla afiyet ile yiyebilirsiniz.

İslam ve Nar
Kutsal kitabımız kuran- kerimde nar 3 yerde geçmektedir.
Enam süresi 99. Ayet
Enam süresi 141. Ayet
Rahman süresi 68. Ayet

Enam süresi 99 ve 141. Ayette yüce allahın yaratmış olduğu nimetler ve güzelliklerden bahsederken. Raman süresi 68. Ayette ahiret hayatındaki cennet meyvesi olarak narı örnek vermiştir.

Narın faydaları, nar nedir ve nar ile ilgili detaylı bilgi verdiğimiz bu yazımızı okuduğunuz ve sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir