Bilgilendirici – Yorumlar, Fiyatlar, Teknik Bilgiler

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Tiroidler Kilo Vermenize Engel Mi?

Tiroidler Kilo Vermenize Engel Mi?

bilgilendirici bilgilendirici -
54 0

Fazla kilolar ve bunlardan kurtulmak için verilen mücadeleler yüzyıllardır alışılagelmiş en büyük problemlerdendir. Büyük ihtimalle çoğumuz her Pazartesi büyük bir şevkle diyete başlar ve ertesi gün bırakırız. Bunun asıl nedeni ise aylardır hatta belki yıllardır yaptığınız çeşitli diyetlerin başarısızlıkla sonuçlanması şeklinde açıklanabilmektedir. Bunca zamandır gerek gazete haberlerinde gerekse televizyon haberlerinde gördüğümüz ‘yanlış diyet uygulaması’ ile binlerce insan hala hayatını kaybetmektedir. Başarısız sonuçların en büyük sebebi, olumsuzluklara sebep olan problemlerin doğru saptanamamasıdır. Kilo vermek isteyen bir bireyin öncelikle aldığı kiloların sebebini bulması ve bu sebeplerin önüne doğru şekilde geçmesi gerekmektedir. Birey problem saptama sürecinde ve uygulama sürecinde profesyonel destek alabilir.

Tiroid Hastalığında Kilo Alma Sebepleri        

Problem saptama süreci ilk olarak neden kilo aldığınızı bulma işlemi ile başlamaktadır. Kilo almanın çeşitli sebepleri bulunmaktadır. Bunlar; uyku problemleri, nikotin, hareketsizlik ve buna bağlı spor alışkanlığı olmaması, depresyon dönemlerindeki yeme bozuklukları, geç saatlerde yemek yeme, öğün atlamak, az su içmek, kullanılan bazı ilaçların etkileri vb. birçok etkinin yanında ek olarak bir de hastalıklar vardır. Bazı hastalıklar farkında olmadan kilo almamıza, ne kadar çabalasak da kilo veremememize ve bazen de kilo alamamamıza sebebiyet vermektedir. Eğer bu hastalıkların farkında değilseniz hangi diyeti uygularsanız uygulayın pekte başarılı sonuçlara ulaşmanız mümkün olmayacaktır. Bu da en başta bahsettiğimiz, yanlış problemlerle doğru sonuçlar bekleme, olayıdır.

Tiroid Hastalarının Kilo Verememe Durumu

Bazı bireylerin kilo verememe problemlerinin altında yatan ve en sık karşılaşılan durumlardan biri ‘tiroid hastalığına bağlı kilo verememe durumu’ olmaktadır. Tiroid, yemek borusunun üst kısmında yer alan ve vücudun metabolizmasını düzenlemekte oldukça büyük önemi olan bir bezedir. Tiroid hastalığı iki duruma ayrılmaktadır bunlar; hipotiroid ve hipertiroid olarak tanımlanabilir. Hipertiroid durumunda tiroidler hızlı çalışır ve hormonlarda olması gerektiğinden hızlı çalışmaya başlar böylelikle metabolizma hızlanır ve hasta kilo vermeye başlar. Hipotiroid durumunda ise tiroidler yavaş çalışır ve hormonların salgılanmasında yavaşlama veya azalma olduğu için metabolizma yavaşlar ve bu kilo verme durumunu yavaşlatır hatta kilo alınmasına sebep olur. Hipertiroid durumunda hastanın kullandığı tiroid ilaçları kilo aldırır gibi gözükse de aslında kullanılan ilaçlar hastanın metabolizmasını, çalışması gereken normal metabolizma seviyesine çekmektedir. Bu durumda hastanın kaybettiği kiloları ona geri kazandırma sürecidir. Hipotiroid durumundaki hastalar ise; doktor kontrolünde uygun ve düzenli ilaç kullanımı ve doğru diyetler ile sağlıklı beslenme sağlanması durumunda fazla kilolarından kurtulabilecektir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir